GRANNY FLAT

Last modified: April 14, 2020

The Project

WINNER INNOVATION AWARD / PROFESSIONAL CATEGORY

Sustainable Small House Design Competition 2014

As part of the “Sustainable small house design competition 2014” our key principle for the project was to create and close the loop between the existing and the proposed new dwelling. Energy and waste are kept in a good balance throughout the entire site. The existing dwelling and new GRANNY FLAT shall share resources and different facilities (worm farm, veg and herb garden,etc.) on site feeding off each other to achieve the best possible efficiency as a whole.

The landscape in combination with the passive design principles of the new dwelling create and provide high living quality. At the same time the design and placement of the GRANNY FLAT provides just enough privacy for the tenants without being too isolated from the existing dwelling on site.

The landscape operates as a self-regulated system, adapts to the native environment and integrates the new dwelling into the site. It furthermore works as the bridge between the natural environment and the human habitat using native species and a “7 layer food forest”.

Ready for Action?

DSGNK is a multidisciplinary design studio. We create identities for people and companies to reflect individuality in balance with nature.
LET'S GO!
Privacy Policy
© 2020 DSGNK
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram